pátek 19. září 2014

Koncert The Rolling Stones - Hyde Park, 2013

ČT Art letos vysílá jednu hudební pecku za druhou!
Tentokrát byl 9.9.2014  a 16.9.2014 k vidění koncert kapely The Rolling Stones z Hyde parku z roku 2013. 

The Rolling Stones odehráli v Hyde Parku v Londýně 2 koncerty v rámci turné "50 and counting tour". Celé turné bylo oslavou jejich padesátiletého působení na poli showbusinessu. 

Kapela odehrála koncert na tomto místě již v roce 1969, v té době zadarmo bez vstupného. Tehdy pár dní před koncertem zemřel jeden ze zakládajících členů, kytarista Brian Jones a jeho místo zaujal Mick Taylor, pro kterého byl Hyde Park první koncertem s touto kapelou vůbec. Mick kapelu opustil v roce 1974, ale na koncert v roce 2013 se vrátil, aby odehrál 2 písně. 


Dva koncerty v  červenci 2013 dosáhly  celkové návštěvnosti přes 100 000 fanoušků a lístky byly vyprodány během několika minut. Přišli i fanoušci, kteří se zúčastnili koncertu v roce 1969. Z koncertu byly pořízeny nahrávky, které vyšly jako  live album pod názvem: Hyde Park Live. Album bylo možné zakoupit pouze jako digital download skrz iTunes a to pouze po dobu čtyř týdnů. DVD z koncertu nese název: Sweet Summer Sun: Hyde Park Live

ČT Art nabídla divákům koncertní dokument rozdělený na 2 části. V tuto chvíli je možné ho shlédnout v archívu České televize po omezenou dobu. Pro šťastlivce, kteří tento článek čtou včas, zde jsou odkazy na ČT archív: první část a druhá část

Pokud jste vysílání v České televizi ani jejím archívu nestihli, mám pro vás pár ochutnávek z YouTube

 Start Me Up




   Jumpin’ Jack Flash

    


 Miss you



     A pokud vás zajímá, jak vypadal koncert v roce 1969...



     Je neuvěřitelné, kde se v Mickovi Jaggerovi a partě  kolem něj bere takové množství energie. Svým nadšením a "drivem" strčí do kapsy i kapely o více jak čtvrt století mladší. Pevně doufám, že brzo vydají nějaké nové album!




Žádné komentáře:

Okomentovat