pondělí 18. srpna 2014

Nejšílenější obaly hudebních alb

Obal prodává výrobek. Opravdu?
Na základě dlouhého průzkumu internetu jsem vybrala nejbláznivější obaly hudebních alb v historii populární hudby. U některých se těžko věří, že to interpret či jeho stylista a management opravdu mysleli vážně. Na jejich obranu je třeba napsat, že ty "nejlepší kousky" byly vydány před čtyřiceti i více lety.

Obaly jsem rozdělila do tří kategorií a přeji Vám příjemnou zábavu.



Zpěvačky 

Jugoslávská folková zpěvačka Světlana a obal jejího singlu z roku 1972...




Millie Jackson je známá americká R&B zpěvačka, která do dnešní doby vydala více jak 20 alb (z toho 3 dosáhly v prodeji až na zlatou desku). Deska byla vydána v roce 1989 a je kombinací funk a soul hudby a stand-up comedy. V tomto případě byl šílený obal i název desky záměr.




Tento obrázek možná už viděla většina z vás a stal je jedním z evergreenů ve všech článcích o šílených obalech alb. ALE zde je jedná o FAKE! Žádné album s takovým názvem nikdy natočeno nebylo. Hodně hudebních fanoušků se nechalo zmást do té míry, že dokonce v obchodech a na internetu desku sháněli. Takže neshánějte, neexistuje :-)




Další singl z Jugoslávské dílny. Folková zpěvačka Saveta Jovanovič a její první nahrávka z roku 1971. Na obalech pozdějších nahrávek už vyfocena v krátké sukni nikdy nebyla.




Latinsko-americká zpěvačka flamenga a obal její první nahrávky z roku 1961. Veliká škoda, protože hudba je dobrá a zpěvačka byla ve skutečnosti velmi pohledná. Obal jejího dalšího alba zde





Zpěváci

Představa romantiky amerického hráče na piáno...



Tento obal nechám raději bez komentáře.



Zpěvák a později herec TINO známý především španělským fanouškům.



Soulový zpěvák a producent Jerry Williams (známý pod pseudonymem Swamp Dogg) a jeho v pořadí druhé album Rat on!



Přešlapům na obalu desek se nevyhnul ani božský Prince. Toto je obal jeho singlu z roku 1981.



Těžko uvěřit, že album "My beauty" plné cover verzí známých hitů,  bylo vydáno v roce 1999. Díváte se tedy na obal alba vytvořený celkem nedávno!




Je Váš pes gay? V tom případě mu můžete koupit celé album písní!



Americký folkový zpěvák Jim Post názorně ukazuje, co bylo sexy v roce 1978.



Michael Henderson zase ukazuje, co bylo v kurzu v roce 1981


Portugalský zpěvák a hráč na harmoniku chtěl asi zapůsobit na své fanynky. Místo toho pravidelně vede všechny žebříčky nejhorších obalů alb v historii hudby. 



Hudební skupiny

Švédská "dance band" ze sedmdesátých let. Pořád se nemůžu poznat, jestli mají paruky, nebo jsou to opravdu jejich vlasy? 



Kdo se bude dotýkat koho? Deska "Let me touch him" zřejmě odkazuje k tomu, že se pánové chtějí dotknout Boha, protože se jedná o církevní hudbu, ale to z obalu jasné není....



Americká dívčí skupina a jejich album z roku 1964. Jako žena musím podotknout, že ty účesy jsou prostě skvostné :-)



Obal desky Country Church vypadá, jako hodně zvláštní rodinná fotografie. Doufejme, že roláky a vesty dohromady nepřijdou zase do módy...



Znáte taky nějaký podobný obal hudební desky. Piště do komentářů. Jsem zvědavá, co jsem neobjevila.



Žádné komentáře:

Okomentovat